Pravila privatnosti na web stranici www.krkmusicfest.com

Datum stupanja na snagu 15.06.2018.

 

1.Voditelj obrade osobnih podataka

Turistička zajednica Grada Krka, Vela placa 1/1, 51500 Krk, E-mail: tz@tz-krk.hr , Tel: +385 51 221 414 poštuje vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici ( dalje u tekstu „Stranica“) kao i Krk music festivalu od 21.-23. lipnja 2019. (dalje u tekstu „festival“). U tom smislu Turistička zajednica Grada Krka djeluje kao voditelj obrade (“Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti (“Pravila  privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka.

 

2. Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani

Voditelj obrade prikuplja i obrađuje osobne podatke o vama (npr. informacije koje vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, adresa e-pošte, IP adresa, te fotografije načinjene putem službenog fotografa tijekom održavanja festivala (“Osobni podaci“), u slučajevima kada:

  • koristite kontakt obrazac na Stranici

  • prisutni ste na festivalu koji je označen kao područje koje će biti snimano i fotografirano

Voditelj obrade neće prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod prijave u kontakt obrazac i obrazac za registraciju) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nećete moći izvršiti prijavu u kontakt obrazac i kontaktirati nas.

Na ulazima u područje festivala koje će biti snimano i fotografirano jasno su objavljena pravila privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, te je isto naš legitiman interes budući organiziramo festival i zaštite osoba i imovine. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografirani nemojte ulaziti u prostor snimanja/fotografiranja. Snimke i slike djece (ispod 16 godina) na kojima se ista mogu prepoznati nećemo nigdje objaviti bez da smo prije toga skupili privolu zakonskih zastupnika istih.

Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini. Voditelj obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija odnosno nema automatiziranog donošenja odluka.

3. Kolačići

  • Google Analytics i Google Tag Manager

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Na Stranici koristimo Google Analytics i Google Tag Manager, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“) koja koristi tzv. kolačiće, tj. malene datoteke koje se spremaju na Vašem računalu. Prikupljamo log informacije te informacije koliko posjetitelja je bilo na određenim dijelovima Stranice. Google analizira korištenje Stranice te kolačići omogućuju analiziranje posjeta Stranici dodjelom jedinstvenog nasumično generiranog ID-a Vašem uređaju po kome se Vaš uređaj identificira prilikom iduće posjete stranici. Vijek trajanja je 24 mjeseci, a pružatelj kolačića je Google. Ako ovu Internet stranicu posjećujete prvi put, na stranici će se pojaviti obavijest kojom Vas pozivamo da date privolu za korištenje ovih kolačića. Ako date svoju privolu, pohranit ćemo kolačić na Vaše računalo i ta se obavijest neće pojavljivati sve dok je valjan vijek trajanja kolačića. Nakon isteka valjanosti trajanja kolačića ili ako kolačić prije toga aktivno izbrišete, obavijest će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta Stranici te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem Stranice (npr. polazni URL, kod nas posjećene stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) se prenose na server Google-a u SAD, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Google-a ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše.

Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Google-a u SAD-u primjenjuje odgovarajuća razina zaštite osobnih podataka. Vašu privolu za web-analizu možete povući u svako doba time što ćete preuzeti i instalirati Googleov Browser-Plugin. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics  kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

4. Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka

Kada dajete Vaše Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Korištenje vaših Osobnih podataka uključuje:

A. Poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu npr. odgovor na Vaša pitanja i komentare dostavljenih putem kontakt obrasca

B. Korištenje Vaših fotografija načinjenih na prostoru održavanja festivala u svrhu promidžbe Krk Music Festa

C. Postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim odnosno postupak istraživanja bilo kakvih nezakonitih radnji posjetitelja festivala;

Davanje Osobnih podataka za svrhu pod A. je dobrovoljno, ali u određenim situacijama je nužno i odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti da vam se odgovori na vaše zahtjeve. Obrada podataka pod B. i C. je bazirana na legitimnom i javnom interesu. S time da ako smo prikupili privole za snimanje/fotografiranje i objavu snimki/fotografija, takva obrada ima za osnovu privolu. Naš je legitiman interes da snimamo/fotografiramo sudionike festivala radi promocije istog kako bi isti postao prepoznatljiv u medijima i ubuduće bolji.

5. Primatelji

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni u sljedećim slučajevima:

 

  • subjektima koji održavaju informatičke sustave Voditelja i Izvršitelja obrade

  • tehničkim dobavljačima vezano za izradu i održavanje web stranice

  • osobama ovlaštenima od Voditelja i izvršitelja obrade za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti (zaposlenici Voditelja i Izvršitelja obrade),

  • pravnim savjetnicima Voditelja i Izvršitelja obrade u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih postupaka

  • Medijskim kućama i agencijama za digitalni marketing u svrhu objave fotografija u tiskanim medijima, na web stranicama i društvenim mrežama

  • Klijentima/partnerima festivala u svrhu promidžbe navedenog festivala

  • tijelima javne vlasti

 

6. Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

Voditelj obrade prenosi Osobne podatke izvršiteljima/pod-izvršiteljima obrade u treće zemlje, posebno u  SAD-u i to samo onima koji su certificirani sukladno programu Privacy Shield između Europske Unije i SAD-a, dok je prijenos u druge zemlje osiguran standardnim ugovornim klauzulama ili odlukom o promjerenosti, čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.

 

7. Zadržavanje

Voditelj i Izvršitelj obrade će obrađivati vaše Osobne podatke koje su skupili radi upita najduže 6 mjeseci, dok snimke/fotografije obrađuju sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili dok ne povučete privolu za obradu Osobnih podataka.

8. Vaša prava

Voditelj obrade vas obavještava da, u skladu s i u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo, imate pravo zatražiti od Voditelja obrade pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s vašim Osobnim podacima ili prigovoriti relevantnoj aktivnosti obrade, te podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu (u Republici Hrvatskoj to je Agencija za zaštitu osobnih podataka). Također, imate pravo znati primatelje ili kategorije primatelja kojima su vaši Osobni podaci bili ili će biti otkriveni, posebno primateljima u trećim zemljama.

 

9.Povezane stranice

Stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane Voditelja obrade  i za koje Voditelj obrade ne odgovara. Kada napustite Stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake web stranice koju posjećujete.

 

10. Sigurnosne prakse

Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 

11. Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i ova Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da će u vezi s postupkom koji se odnosi na Stranicu i ova Pravila Privatnosti biti isključiva i mjesna nadležnost sudova u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske.

 

12. Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

Voditelj obrade pridržavaju pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

 

13. Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem našeg online obrasca koji je dostupan www.krkmusicfest.com  

 

Voditelj obrade osobnih podataka:

 

Turistička zajednica Grada Krka

Vela placa 1/1

51500 Krk, Hrvatska

E-mail: tz@tz-krk.hr  

Tel: +385 51 221 414 

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka:

E-mail: tz@tz-krk.hr  

Tel: +385 51 221 414 

Organisers

grb-krk.png

Massimo concert sponsor

valamar-bijeli.png